Obturatia de Canal: Tot Ce Trebuie sa Stiti

Obturatia de Canal: Tot Ce Trebuie sa Stiti

Introducere:


Obturatia de canal este o procedura stomatologica esentiala pentru mentinerea sanatatii dentare. Aceasta procedura este recomandata atunci cand nervul dintelui este afectat, fie din cauza unei carii profunde, a unei fracturi sau a unei infectii. In acest articol, vom discuta despre ce este obturatia de canal, cand se recomanda si care sunt costurile asociate.


Ce este obturatia de canal?


Obturatia de canal este o procedura care implica indepartarea nervului afectat din interiorul dintelui, curatarea si dezinfectarea spatiului si umplerea acestuia cu un material special pentru a preveni reinfectarea. Scopul este de a salva dintelui si de a preveni extractia acestuia.


Cand Se Recomanda?


Se recomanda obturatia de canal in urmatoarele situatii:

Cand exista o carie profunda care a atins nervul dintelui.In cazul in care dintelui este fracturat sau fisurat si nervul este expus.Daca exista o infectie la radacina dintelui care nu poate fi tratata prin alte metode


Costurile Asociate


Costurile pentru obturatia de canal pot varia in functie de complexitatea cazului, de materialele utilizate si de clinica stomatologica aleasa. Este esential sa discutati cu medicul stomatolog despre optiunile disponibile si sa obtineti o estimare a costurilor inainte de a incepe tratamentul.


Întrebari Frecvente

Nu, procedura este realizata sub anestezie locala, astfel incat pacientul sa nu simta durere. Dupa procedura, este posibil sa simtiti un disconfort minor, dar acesta poate fi gestionat cu medicamente pentru durere.

Durata procedurii variaza in functie de complexitatea cazului, dar in general, o obturatia de canal poate dura intre 30 de minute si 2 ore.

Majoritatea pacientilor se pot intoarce la activitatile lor normale in aceeasi zi sau a doua zi dupa procedura. Este recomandat sa evitati alimentele dure sau fierbinti pentru cateva zile.

Concluzie

Obturatia de canal este o procedura esentiala pentru mentinerea sanatatii dentare si prevenirea complicatiilor mai grave. Alege un medic dentist calificat și experimentat, cum ar fi echipa noastră de la World Denistry Clinic, pentru a realiza procedura și a obține cele mai bune rezultate, minimizând riscurile și complicațiile. Contactează-ne astăzi pentru a programa o consultație și a afla cum putem ajuta în cazul tău.