Detartraj: Tot Ce Trebuie sa Stiti

Detartraj: Tot Ce Trebuie sa Stiti

Introducere:

Detartraj este o procedura esentiala pentru mentinerea sanatatii orale. Este procesul de indepartare a tartrului si a petelor de pe dinti, asigurand astfel o igiena orala adecvata si prevenind afectiuni dentare.

Ce Este Detartraj?

Detartrajul este o procedură stomatologică care îndepărtează depunerile de tartru de pe suprafața dinților. Tartrul este o acumulare de plăci bacteriene care s-au mineralizat pe dinți. Dacă nu este îndepărtat, poate duce la carii, boli ale gingiilor și alte probleme dentare.

Costul Detartrajului Dentar


Costul detartrajului variază în funcție de tehnologia utilizată și de gradul de afectare al dinților. În general, prețul este situat între 200-400 RON. La World Dentistry Clinic aveti aici lista de preturi.

Durata Procedurii


Durata detartrajului  depinde de cantitatea de tartru si de prezenta petelor pe dinti. Procedura poate dura intre 30 de minute si o ora si jumatate.

Frecventa Recomandata


Este recomandat sa efectuati detartrajul dentar de doua ori pe an. Cu toate acestea, frecventa poate varia in functie de nevoile individuale ale fiecarui pacient.

Sensibilitatea Dintilor Dupa Detartraj


Un mit comun este ca dintii devin mai sensibili dupa detartraj. Acest lucru nu este adevarat. Dintii nu devin mai sensibili dupa procedura.

Întrebari Frecvente

Nu, detartrajul este o procedura nedureroasa. Cu toate acestea, daca aveti anxietate in legatura cu vizitele la dentist, discutati cu medicul dumneavoastra despre optiunile de sedare.

De obicei, puteti manca si bea imediat dupa procedura. Cu toate acestea, este recomandat sa evitati alimentele si bauturile foarte reci sau fierbinti pentru cateva ore.

Periati-va dintii de doua ori pe zi, folositi ata dentara zilnic si vizitati dentistul pentru controale regulate.

Concluzie

Detartrajul dentar este esential pentru mentinerea sanatatii orale. Prin indepartarea tartrului si a petelor de pe dinti, nu numai ca imbunatatiti aspectul danturii, dar si preveniti afectiuni dentare grave. Este important sa efectuati aceasta procedura regulat si sa urmati recomandarile medicului dumneavoastra stomatolog. Alege un dentist calificat și experimentat, cum ar fi echipa noastră de la World Denistry Clinic, pentru a realiza procedura și a obține cele mai bune rezultate, minimizând riscurile și complicațiile. Contactează-ne astăzi pentru a programa o consultație și a afla cum putem ajuta în cazul tău.